moderne keuken, serax, michelin workshop, fine dining

Recepten

Hier een voorbeeld van een van de recepten.

Tomaat & garnaal


1 kilogram gemengde biologische tomaten, 300 gram Hollandse garnalen, 200 gram zeekraal, olijfolie

Saus:

2 eidooiers, 1 eetlepel gladde mosterd, 1 eetlepel citroensap, 2 dl druivenpitolie, 1 theelepel tomatenpuree, 1 dl Griekse yoghurt, zout, witte peper , Cayenne peper, 1 eetlepel Worchestershire saus, 1 theelepel Tabasco. Naar wens whisky en sherry.

 

Crème:

2 avocados, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 4 druppels Tabasco, 1 eetlepel citroensap, zout naar smaak

Bereiding:

Plisseer de tomaten, Breng hiervoor een grote pan water aan de kook. Zet een grote kom klaar met ijswater. Snijd aan de kant van het kroontje de tomaten voorzichtig kruislings in door het velletje. Dompel de tomaten 15-30 seconden onder in het kokende water. Daarna direct in ijswater leggen. Verwijder voorzichtig het velletje, snijd de grote tomaten in vieren, de kleine door de helft. Meng er voorzichtig een scheutje olijfolie door.

 

Was de garnalen met koud water en droog goed af met papier. 

Verwijder de harde stukken van de zeekraal.

 

Draai in de blender een mayonaise van de eidooiers, het citroensap, de mosterd. Voeg in een dun straaltje de olie toe. Meng er de rest van de ingrediënten door, en breng op smaak. Vul de sifon ermee en breng op druk met twee patronen.

 

Pel de avocado’s, meng het vruchtvlees met de rest vd ingrediënten. Draai glad in de blender, breng op smaak. Vul een spuitzak ermee.

 

Maak een bordje op met de verschillende tomaatjes, spuit er dopjes avocado crème tussen. Zet hierin de takjes zeekraal rechtop. Spuit er toefjes cocktailsaus tussen. Garneer af met de garnalen.