De ultieme kookervaring

big green egg

 

OPEN FLAVOUR

Zonder drive kom je nergens. Die van ons is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en laten genieten van de pure en eerlijke smaken die de natuur ons biedt. Laat een mooi stukje vlees, vis of groente langzaam garen op je EGG en verbaas je over die onovertroffen, karakteristieke geur en smaak. Dit is kwaliteit van leven. 

aakt.

recept moink balls

Een van de lekkerste BBQ-snacks maak je met dit moink balls recept. Heb je een feestje? Maak de balletjes dan eventueel van tevoren zodat je ze alleen nog maar op je EGG hoeft te garen.

INGREDIËNTEN

MOINK BALLS

  • 500 g rundergehakt van Blaarkop dubbeldoel koe
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje oregano
  • 1 takje basilicum
  • 3-4 volle el geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 langwerpige plakjes biologisch ontbijtspek
  • barbecuesaus naar eigen recept

VOORBEREIDING

  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot 150 °C. Doe intussen het gehakt in een kom. Pluk de blaadjes van de kruiden en hak ze fijn.
  2. Voeg de kruiden met 2 eetlepels van de Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak aan het gehakt toe en kneed goed door.
  3. Halveer de plakjes ontbijtspek. Verdeel het gehakt in porties van ongeveer 35 gram en rol er balletjes van. Omwikkel elk balletje met een half plakje spek en steek met een prikkertje vast

BEREIDING

  1. Strooi een handje Cherry Wood Chips op de gloeiende houtskool. Plaats de convEGGtor, zet hier de Disposable Drip Pan op en leg de Cast Iron Grid in de EGG. Leg de moink balls op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Breng de temperatuur van de EGG weer naar een temperatuur van 150 °C en laat de moink balls circa 30-35 minuten roken en verder garen; keer ze na ongeveer 15-20 minuten.
  2. De moink balls zijn gaar als ze een kerntemperatuur van 63-64 °C hebben bereikt. Je kunt de kerntemperatuur meten met een kernthermometer. Haal ze uit de EGG en leg ze in de Rectangular Drip Pan. Bestrijk de moink balls rondom met je favoriete barbecuesaus.
  3. Zet de Drip Pan op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Verwarm de moink balls nog 3-4 minuten zodat de saus een beetje karamelliseert.
  4. Haal de moink balls uit de EGG. Verwijder de prikkertjes, leg ze in een mooie schaal en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Gebruik de Corn Holders als ‘vorkje’ voor een toffe presentatie.

Meer interesse? Boek een big green egg workshop!